Yapışmama şansı yok! Düdüklü tencerede 5 dakikalık pirinç tarifi



Pirinç pilavı Türk mutfağı için çok önemlidir. Hemen hemen her öğünün yanında yediğimiz pirinç belki de sofradaki en doyurucu ürün. Çünkü nişastalı yapısı diğer birçok yemekle karşılaştırıldığında bizi tatmin ediyor.

Pişirme yöntemi bölgeden bölgeye ve ülkeden ülkeye değişse de mutfağımız en iyisidir. Tereyağı aroma ve aromayı tamamladığı için limon kabuğu rendesi ve şeker tadı tamamlar. Ancak, birçok insan ayarlarını koruyamamaktan korkar. Ya çok fazla su var ya da çok az. Ancak tadı da değişir. Ama vereceğimiz tarifle korkularınız ortadan kalkacak. Çünkü 5 dakikada harika bir pilav yapacaksınız.

Hızlı ve lezzetli bir pilav için bu tarifi mutlaka deneyin.

Dersler

  • 1 su bardağı baldo pirinci
  • Bir bardak içme suyu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3-4 damla sirke
  • 1 et/tavuk suyu
  • 1 küp şeker
  • 2 çay kaşığı tuz

yapılışı

İlk olarak pirinç, 15-20 dakika sıcak, tuzlu suda ıslatılır.

Bu arada sıvı yağı ve tereyağını düdüklü tencereye aktarın. Tereyağı eridikten sonra su dahil diğer tüm malzemeleri ekleyin. Kaynamaya başlayınca yıkanmış ve süzülmüş pirinci ilave edin. Ardından düdük kapağını kapatın ve düdüğü dikey konuma getirin. Bir tıslama sesi duyar duymaz düdüğü indirin.

Ocağın küçük bir bölmesinde kısık ateşte 5 dakika pişirin.

Süre sonunda ocaktan alıp 15 dakika dinlendirip düdüklü tencerenin kapağını açın.

Yorum yapın