Merhaba. Günün lezzetinde, acılığı metal üzerinde bırakan pirince rengini veren ve güzel bir şölen veren vişne sarma var.
Bu tadı tarif edemem ve yapmam lazım, çok lezzetli.
Ekşi zeytinyağı ile sebze salatası sosu yapmak için önce tencereye zeytinyağını ekleyin. İnce doğranmış soğanlar oraya konur ve yanmadan kavrulur.
Kavrulan soğanların üzerine yıkanmış pirinç ilave edilir ve kızartma işlemine devam edilir. Kızarmış pilavın üzerine 1 su bardağı sıcak su ilave edilerek pişirilir.
Sıvısı çekildiğinde baharatlar, maydanoz ve dereotu ilave edilerek ocaktan alınır. Dinlenmeye bırakılmıştır.
Isıtılan iç hamur yaprakların üzerine dizilerek parmak kalınlığında olacak şekilde çok sıkı olmayacak şekilde yuvarlanır.
Bir tavaya koyun ve üzerine zeytinyağı gezdirin.
Tabaklara vişne çekirdekleri konur, tencere kapatılır ve 2 bardak sıcak su ilave edilerek pişirilir.
5 dakika yüksek ateşte pişirilir ve daha sonra ocağın alt kısmı çok düşük bir sıcaklığa alınır. Kontrollü pişirme.
Servis sırasında zeytinyağını dökün ve servis yapın, lezzetli ve parlak olacaktır.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]