Yaz kış yenebilecek fırında domates sosu tarifi



Domates sosu, sadece makarna veya pizzada değil, birçok yemekte veya atıştırmalıkta olmazsa olmazdır.

Bazı domates soslarının tadı hafif dumanlı veya ızgaradır. Bu lezzet birçok atıştırmalık veya pizza ile iyi gider. Tıpkı tarifimizdeki o tat gibi!

Tarifimiz acısız! Herkes için tat. Ancak acılı yapmak isterseniz 4 adet yeşil veya kırmızı acı biber ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Dersler

  • 2 kilo domates
  • 4 diş sarımsak
  • 1 dal taze fesleğen
  • 2 defne yaprağı
  • 1 çay kaşığı kaya tuzu
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı

yapılışı

İlk olarak domateslerin kabuklarını soyun ve ardından iri parçalar halinde doğrayın.

Fırın tepsisine domatesleri yayın. Üzerine ince kıyılmış sarımsak serpin. Fesleğen yapraklarını elinizle parçalayarak püskürtün. Tuz ve karabiber ilave edildikten sonra aralarına defne yaprağı konur. Üzerlerine zeytinyağı gezdirdikten sonra 180-200 derece önceden ısıtılmış fırında bir saat pişirin.

Fırından çıkardıktan sonra defne yapraklarını ayırın ve domatesleri geniş bir tencereye aktarın. İstenirse blender veya çatal yardımı ile pürüzsüz hale getirilir. Ardından biraz zeytinyağı ekleyip kavanozlara paylaştırın.

Hazırladığınız sosu bir hafta buzdolabında saklayabilirsiniz. Buzdolabında 4 aya kadar saklayabilirsiniz.

Yorum yapın