Yemeğe doyamazsınız: Fırınlanmış beşamel soslu makarna



Beşamel soslu fırında makarna malzemeleri.

  • Bir paket makarna çubuğu
  • 300 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 çay kaşığı tuz

Beşamel sos için gerekli malzemeler.

  • 125 gram margarin
  • Yarım su bardağı un
  • 4 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz

Makarna tarifi beşamel sos nasıl hazırlanır?

  • Öncelikle makarnayı haşlamak için bir tencereye suyu koyup kaynamaya bırakalım.
  • Kaynayan suya 3 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyip bir kutu makarnayı ilave edelim. 8-10 dakika kaynamaya bırakın.
  • Makarna haşlanırken beşamel sosu hazırlamaya geçelim.
  • Bir tencerede tereyağını eritelim. Unu ekleyip orta ateşte kavurmaya başlayalım.
  • Kızaran unun üzerine sütü yavaş yavaş dökelim ve topaklanmaması için çırpıcı yardımıyla hızlıca çırpalım.
  • Ardından tuzu ekleyip ocaktan alın. (Sos topaklanırsa mikserle 5 dakika daha çırpalım.)
  • Haşlanan erişteleri güzelce süzelim ve karıştırmak için derin bir kaba alalım.
  • Üzerine peyniri rendeleyelim, hazırladığımız beşamel sosu ekleyip iyice karıştıralım.
  • Orta boy borcam veya fırın tepsisinin her tarafını yağlayalım.
  • Beşamel soslu makarnayı yağlanmış tepsiye dökün ve bir kaşıkla üzerini düzeltin.
  • Son olarak makarnamızın üzerine rendelenmiş kaşar peynirini boşluk kalmayacak şekilde dökelim.
  • Fırınımızı 200 derece de 5 dakika ısıtalım.
  • Beşamel soslu makarnamızı sıcak fırınımıza koyalım.
  • Ortalama 35-40 dakika üstü ve altı kahverengileşinceye kadar pişirelim. (Pişirme süresi fırınımıza göre değişiklik gösterebilir.)
  • Piştikten sonra fırından çıkarıp servis edebiliriz.

Herkesin tadını çıkarın.

Yorum yapın