Beşamel soslu fırında makarna malzemeleri.
- Bir paket makarna çubuğu
- 300 gr rendelenmiş kaşar peyniri
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1 çay kaşığı tuz
Beşamel sos için gerekli malzemeler.
- 125 gram margarin
- Yarım su bardağı un
- 4 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
Makarna tarifi beşamel sos nasıl hazırlanır?
- Öncelikle makarnayı haşlamak için bir tencereye suyu koyup kaynamaya bırakalım.
- Kaynayan suya 3 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyip bir kutu makarnayı ilave edelim. 8-10 dakika kaynamaya bırakın.
- Makarna haşlanırken beşamel sosu hazırlamaya geçelim.
- Bir tencerede tereyağını eritelim. Unu ekleyip orta ateşte kavurmaya başlayalım.
- Kızaran unun üzerine sütü yavaş yavaş dökelim ve topaklanmaması için çırpıcı yardımıyla hızlıca çırpalım.
- Ardından tuzu ekleyip ocaktan alın. (Sos topaklanırsa mikserle 5 dakika daha çırpalım.)
- Haşlanan erişteleri güzelce süzelim ve karıştırmak için derin bir kaba alalım.
- Üzerine peyniri rendeleyelim, hazırladığımız beşamel sosu ekleyip iyice karıştıralım.
- Orta boy borcam veya fırın tepsisinin her tarafını yağlayalım.
- Beşamel soslu makarnayı yağlanmış tepsiye dökün ve bir kaşıkla üzerini düzeltin.
- Son olarak makarnamızın üzerine rendelenmiş kaşar peynirini boşluk kalmayacak şekilde dökelim.
- Fırınımızı 200 derece de 5 dakika ısıtalım.
- Beşamel soslu makarnamızı sıcak fırınımıza koyalım.
- Ortalama 35-40 dakika üstü ve altı kahverengileşinceye kadar pişirelim. (Pişirme süresi fırınımıza göre değişiklik gösterebilir.)
- Piştikten sonra fırından çıkarıp servis edebiliriz.
Herkesin tadını çıkarın.