Yerel Kete tarifi

Yöresel Kete tarifi malzemeleri

  • 1 litre süt
  • 1,5 su bardağı eritilmiş tereyağı
  • 2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt (sulu taraf =
  • Yaş mayada bir yemek kaşığı kuru maya olabilir.
  • 2 çay kaşığı tuz, tatmak
  • 2 çay kaşığı şeker
  • 2 yumurta
  • Ve

içeri

  • Yarım su bardağı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Ve

yukarı

  • 2 yumurta

Yöresel Kete tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr

  1. 2 kilo unu geniş bir hamur yoğurma kabına alalım.
  2. Ortasını açıp mayayı, tuzu ve şekeri koyalım.
  3. Sütü bir tencereye koyalım.
  4. Üzerine tereyağ sürüp ocağa koyalım, ılıkken alıp çok kızdırmayalım.
  5. Unun ortasına dökelim, yoğurmak için unu yanımıza alalım.
  6. Başlamak için sıvı hale gelirse un ekleyelim.
  7. Elimizden alıp üzerini kapatana kadar yoğuralım.
  8. 40 dakika demlenmesini sağlayın.
  9. içe; Geniş bir tavayı alıp içine ½ su bardağı tereyağı ve 3 yemek kaşığı sıvı yağı koyup ocağa koyalım.
  10. Yağ kızınca unu azar azar ilave edip kavurun.
  11. Un kokusu çıkana kadar çok yumuşak olmayacak şekilde kuru bir şekilde kaşıktan dökülebilecek şekilde kenara koyalım.
  12. Hamurdan beze yapalım beklesinler sonra teker teker açalım.
  13. Macun gibi açalım.
  14. Bir ucunu kıvırıp iç haçımızdan koyup bükelim ve bir kısmını demet gibi bükelim.
  15. Bir yumurtayı yağlayıp 200 derecede pişirelim.

Resimlerle yöresel Kete tarifi

  • börek tarifi
  • bu
  • kek tarifleri
  • yamaçlar
  • Yemek tarifi
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • tarifler
  • bölgesel

Sonraki haber:

Bayat ekmek hamur işleri

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın