yerel lezzet

Philippa’nın tarifinin yöresel lezzeti için malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 varsayılan paket
  • Yarım çay kaşığı sıvı yağ
  • 9 su bardağı un (1 kg un)
  • 1,5 çay kaşığı tuz

kapalı harç

  • 6-7 adet patates (isteğinize göre değişebilir)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Dilerseniz pul biber veya toz biber ile tatlandırabilirsiniz.

üzerine

  • Ghee

Ev Yapımı Lezzet ve Philippa’nın Tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr

  1. Önce su, süt, maya, yağ ve tuzu karıştıralım ardından unu kontrollü bir şekilde ekleyelim.
  2. Ardından hazırladığımız hamuru 45 dakika dinlendiriyoruz.
  3. Patateslerin kabuklarını soyduktan sonra haşlayıp pürüzsüz olana kadar ezelim.
  4. Baharatları ve tuzu da ekleyerek hazırlayalım ve mandalina büyüklüğünde verelim. Sonra soğumaya bırakın.
  5. Patatesten biraz daha büyük bir hamur açalım ve içine patates toplarını koyalım.
  6. Hamurun uçlarını birleştirdikten sonra tekrar açmaya devam edelim. Açarken patateslerin dışarı çıkmamasına dikkat edelim.
  7. Son olarak tavada tereyağ sürerek pişirelim.Yapanlara afiyet olsun. 🤩.

Fotoğraflı Philippa’nın Yöresel Lezzet tarifi

  • börek tarifi
  • lezzet:
  • kek tarifleri
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • çevir
  • Gıda
  • tarifler
  • bölgesel

Sonraki haber:

Tatlı tatlı çörek videosu

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın