Ev Yapımı Patates Turtası Tarifi Malzemeler
- 3 adet hazır yufka
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı zeytinyağı
İç malzeme
- 3 patates
- 3 soğan
- 1 çay kaşığı öğütülmüş biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Ev yapımı patatesli börek tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Öncelikle malzemeleri hazırlıyoruz. Patatesleri haşlayıp soğanla karıştırın.
- Baharatları ve tuzu ekleyip soğumaya bırakın.
- Daha sonra yufkayı açıp yuvarlak yufkayı ikiye bölüyoruz.
- Fırça yardımıyla her yere yağ sürüyoruz ve kuru bir yer kalmayacak.
- Daha sonra üzerine bir yemek kaşığı mum serpip iç malzemeyi uzun ve ince olacak şekilde her tarafına eşit olacak şekilde yerleştirip rulo yapıyoruz.
- Ortadan ikiye katlayın ve hepsini fırın tepsisine koyun.
- Son olarak üzerine bol sıvı yağ koyup 180 derecede pişiriyoruz, çok lezzetli çıtır bir gözleme oluyor.
Fotoğraflı ev yapımı tatlı patates turtası tarifi
“Ev Yapımı Patatesli Börek” yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]