15 dak.
Hazırlama Süresi
Faydaları saymakla bitmeyen kerevizi sevmeyenler bile bu tarifi denemeli. C vitamini zengini kerevize yemeğin besin değerini daha da arttıracak sebze ve meyveler ekleyeceğiz. Yapımı oldukça kolay olan zeytinyağlı kerevizi yeşil elma ve portakal ile lezzetlendireceğiz. Tabii ki biraz şeker ilavesi ile lezzet daha da artacak. Hazırsanız buyrun yeşil elmalı kereviz yemeği nasıl yapılır, hep beraber görelim.
İçerik Tablosu
Malzemeler
- 1 adet kereviz
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet yeşil elma
- 2 adet havuç
- 1 adet limon
- 1 adet portakal
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 kase ince doğranmış roka
Püf Noktası
Unu yemeğin kıvam alması için ekliyoruz. İsterseniz eklemeyebilirsiniz.
Kerevizin sapı ve yaprakları varsa, yemeğe ekleyebilirsiniz.
Roka kerevize bence çok yakışıyor. Arzunuza göre siz de ekleyin.
Yeşil Elmalı Kereviz Yemeği Tarifi
1. Soğanı yarım ay şeklinde ince ince doğrayın.
2. Zeytinyağını tencereye alın ve üzerine soğanı ekleyip kavurmaya başlayın.
3. Havuçların kabuklarını sıyırın ve birini rendeleyin. Diğerini ise halka halka doğrayın.
4. Rendelediğiniz ve dilimlediğiniz havuçları soğana ekleyin. 3-4 dakika kavurun.
5. Kerevizin kabuğunu soyun ve küpler halinde doğrayın. Tencereye ekleyin kerevizleri de 3-4 dakika tenceredeki diğer malzemeler ile kavurun.
6. Elmanın kabuğunu soyun, elmayı da küp küp doğrayın. Tencereye ekleyin.
7. 1 fincanın içinde soğuk su ile unu çözdürün.
8. Çözdürdüğünüz unu, tuzu ve toz şekeri tencereye ekleyin.
9. Limon ve portakalın suyunu ilave edin.
10. Yemeğin suyu malzemelerin üzerine kadar çıkmalı. Eğer portakal ve limonun suyu az gelirse malzemelerin üzerine çıkana kadar ılık su ya da portakal suyu ekleyin.
11. Yaklaşık yarım saat, kereviz yumuşayana dek, tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin.
12. Yemek piştikten sonra oda sıcaklığına geldiğinde isterseniz roka yaprakları ile servis yapın.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]