Yeşil Mercimek Tarifi – Tariflerim

Yeşil Mercimekleri pişirirken önce mercimekleri yıkayın, haşlayın ve fazla pişirmeden süzün.

Başka bir tencerede soğanı doğrayıp yağda kavurun.

Daha sonra patates ve havuçları küçük küçük doğrayıp soğanlara ilave edip kavurmaya devam edin.

Sarımsakları ekleyin, salça, biber ve tuzu ekleyip üzerine su ekleyin.

Kapağını kapatıp patatesleri ve havuçları orta ateşte pişmeye bırakın, ardından

Mercimekleri ekleyip karıştırın.

Şartlara göre su ekleyebilirsiniz.

Hepsi bir araya gelene kadar kısık ateşte pişirin.

Servis tabağına alıp üzerine nane serpebilirsiniz.

Deneyecek olanlara bol şans.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın