Yeşil Mercimekli Kabarık Muffin – My Sweets

Yeşil Mercimek Kabarık Muffin Tarifi için,

Hamuru için 3 su bardağı unu bir karıştırma kabına alıp ortasını açıp süt, şeker ve mayayı tencereye alıp karıştıralım.

10 dk. Bekleyip yükselen mayaya diğer malzemeleri teker teker ekleyip hamuru yoğurmaya başlayalım. Gerekirse biraz daha un ekleyin ve biraz sağa yapışan yumuşak bir hamur yoğurun.

Hamur hazır olduğunda üzerini örtüp 30 dakika dinlendirin.

Hamur kabarırken mercimek üstümüzü hazırlayalım. Bu sebeple biraz soğan doğrayalım.

Yağı bir tavaya alıp ısıtalım, ardından soğanı ekleyip yumuşayana kadar kavuralım.

Yumuşak soğanın üzerine salçayı ekleyip hızlıca devam edelim.

Domates kokusu çıkınca mercimekleri ekleyip karıştıralım, ardından baharatları ve tuzu ekleyip iki dakika pişirelim. Piştikten sonra çamurumuzu ocaktan alalım. Hazırladığımız harcı soğuması için bir kenara alıp hamura dönelim.

Mayalı hamuru hafif fırınlanmış tepsiye alıp büyük bir beze alalım.Bu bezeyi yağlanmış tepsiye alıp elimizle yerleştirelim ve tepsi şeklini alana kadar eşit şekilde açalım.

Tepsinin şeklini alan hamurun üzerine parmaklarımızla bastırarak dairesel bir şekil verelim (bunu resimlerde daha iyi anlayabilirsiniz). 10 dakika hamur hazır, dinlendirelim.

10 dk. Daha sonra unun kabaran kısmını arttırıp parmaklarımızla tekrar bastıralım, ardından çırpılmış yumurta sarısını koyup yaptığınız kısma soğuk mercimek çamurunu yayın ve parmağınızla bastırarak hamur haline getirelim. tekrar 20 dakika tepsiyi kaynamaya bırakın. Tepsideki mayası biten çöreği önceden ısıtılmış 200°C fırında altı ve üstü eriyene kadar pişiriyoruz.

Muffinleri pişirdikten sonra fırını kapatın ve sıcak fırından çıkarmadan 15 dakika pişirin. Bol bol rahatlayalım.

O halde çöreği fırından alıp kalın bir masa örtüsüne saralım ve ısınmasını bekleyelim.

Bu şekilde sarmak topuzu pamuk gibi yumuşacık yapıyor. Topuzu ısınmayan sıcak bir fırında tutmak daha iyi emilmesine yardımcı olacaktır.

Topuzun üstü alta göre daha hızlı pişiyorsa fırının üstünü kapatabilir veya üzerini yağlı kağıtla kaplayarak üstünün yanmamasını sağlayabilirsiniz.

Hazırladığınız çöreği dilediğiniz gibi bölerek ister sıcak ister soğuk yiyebilirsiniz.

Deneyecek olanlara bol şans

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın