15. dakika. Hazırlanma zamanı
Yeşil mercimeklerden büyük küçük herkesin seveceği vegan köfteler yapacağız. 5 çayından piknik menülerine kadar her öğünde, her sofrada yiyebileceğiniz lezzetli bir vejetaryen köfte tarifi. Çok sağlıklı, çok lezzetli ve çok pratik. Denemek zorundayız. Bahsettiğim gibi sebzeli köfte vejeteryan köftedir. Bildiğiniz gibi veganlar yumurta dahil hayvansal ürünleri tüketmiyorlar. Malzemelerde bir adet yumurta var ama hilelerde veganlar için yumurta ikamelerinden de bahsetmiştim. Gelelim tarifimize.
İçerik Tablosu
Dersler
- 1 yumurta (vegan yumurta ikameleri hiledir)
- 2 patates
- 1 havuç
- yarım soğan
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
- Yarım çay kaşığı zeytinyağı
- 4 yemek kaşığı ekmek kırıntısı
- 1 çay kaşığı kuru nane
- tuz
- susam tepesi
- Servis için taze nane yaprakları (isteğe bağlı)
kilit nokta
Vejetaryenler bir tarifte yumurta kullanmak istemeyeceklerdir. Bu durumda yumurta yerine keten tohumu veya chia tohumu kullanılabilir. 1 yemek kaşığı öğütülmüş keten tohumu veya chia tohumunu 3 yemek kaşığı su ile karıştırın. Pürüzsüz olana kadar karıştırın ve 5 dakika bekletin. Bekledikçe karışım koyulaşacaktır. İyice koyulaşınca yumurta yerine mercimekli sebzeli köfte malzemeleri ile karıştırılmaya hazır olacaktır.
Sebze köfteleri damak tadınıza uygun hale gelene kadar en sevdiğiniz baharatları eklemeyi unutmayın. Benim favorim acı biber. Ama mür yiyemeyenler için malzemelere eklemiyorum. En iyi yemek yerken köftelerin üzerine serpilir.
Vejetaryen köfteler üzerlerine sade yoğurt veya sarımsak dökülerek yeşil mercimekle yenebilir.
Yeşil mercimekli sebzeli köfte nasıl yapılır?
1. Soğan, patates ve havuçları rendenin kalın tarafı ile rendeleyin.
2. Doğradığınız sebzeleri geniş bir kaba alın.
3. Susam hariç tüm malzemeleri kasedeki sebzelere ekleyin ve iyice karıştırın.
4. Kaşık yardımıyla eşit büyüklükte parçalara bölün ve parşömenle yağlanmış tepsiye dizin.
5. Köftelerin üzerine susam serpin.
6. Susamlar köftelere yapışana kadar köfteleri bir kaşığın arka tarafıyla hafifçe bastırın.
7. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin.
8. Köfteler iyice kızarıp içi pişince ocaktan alın. Pişip pişmediğini kürdan ile kontrol edebilirsiniz.
9. Arzuya göre taze nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.
10. Yeşil mercimekli sebze köftesi sarımsak veya taze yoğurtla da yenebilir. Yanında veya üstüne yoğurtla da servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]