Yoğurt ve sarımsaklı romlu mercimek ezmesi mezeleri


Süt, yoğurt ve mercimekli romlu meze tarifi için malzemeler

  • 1 su bardağı mercimek
  • 2.5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı kara biber
  • 1 çay kaşığı nane
  • Biraz maydanoz veya dereotu
  • 2 diş sarımsak ezilmiş
  • 5 yemek kaşığı yoğurt

yukarı;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı yağ
  • 1 çay kaşığı öğütülmüş biber
  • marul
  • havuç
  • ceviz

Rom, sarımsak ve mercimekli yoğurtlu meze tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Öncelikle mercimekleri yıkayalım, suyunu ilave edelim, kaynayınca altını kısalım ve suyu bitene kadar pişirelim.
  2. Göz üstü ve altı kapanana kadar sıvı yağ ve baharatları ekleyelim.
  3. Soğuyunca sarımsaklı yoğurdu ekleyin, maydanozu karıştırın ve servis tabağına alın.
  4. Üzerine yağımızı eritelim, pul biberi ekleyip mezemizin üzerine dökelim. Kim deneyecekse eline sağlık.

hayır:

1- Normal yoğurtla birlikte kullanılan temiz bir bezin üzerine yoğurdu koyup suyunu süzebilirsiniz.

2- Üzerini marul, havuç ve cevizle süsleyin, çok yakışıyor.

Fotoğraflı sarımsaklı ve mercimekli yoğurt tarifi

  • tatlı tarifi
  • yapıştırmak
  • mercimek
  • meze
  • kek tarifleri
  • Veri deposu
  • sarımsaklı
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri
  • yoğurtlu

sonraki haber:

Lahana turşusu mor

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın