Öncelikle herkese iyi geceler dilerim.
Arkadaşlar sizlere nefis bir salata tarifi ile geldim. Bu salatayı bir arkadaşım yaptı ve yedikten sonra tadına bayıldım. Bu yüzden tarifi ondan öğrendim ve annenin aralarında yaptığı özel günlerinizde, doğum günlerinizde veya altın günlerinizde deneyebileceğiniz başka bir salata tarifini sizlerle paylaşmaya karar verdim.
Öncelikle brokoli ve Yoğurt salatasını pişirmek için brokoli topunu küçük dallara ayıralım. Derin bir tencereye ayırdığımız brokolimizi alalım. Üzerini geçecek kadar su ekleyip orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynayana kadar kapağını kapatalım.
Kaynattıktan sonra kapağı yarıya kadar açıp 10-15 dakika pişirin. Kaynayana kadar bekleyelim.
Bir kaşık yardımıyla brokoliyi küçük bir parça alıp katı olup olmadığına bakalım, biraz yumuşaksa ocağın altını kapatıp brokolimizi süzgeçten alıp üzerine soğuk su dökelim. Bir köşede soğumaya bırakın.
Bu sırada havuçlarımızı yıkayıp rendenin büyük bir kısmına ovalayalım, derin bir tavaya 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ koyup, doğranmış havuçlarımızı alalım. 10-15 dk. Havuçlar suyunu bırakana kadar yani yumuşayana kadar pişirelim. Havuçlarımızı ağzımıza alıp baktığımız zaman yumuşamışsa ocağı kapatalım.
Aynı şekilde brokolinin yanına havuçları koyup soğumaya bırakalım.
3 su bardağı yoğurt ve 3 yemek kaşığı mayonezi derin bir kaseye alın.
Bir diş sarımsak ve bir çay kaşığı tuz ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra bir köşede soğuyan brokoli ve havuçları yoğurdumuza ekleyip iyice karıştıralım.
Bu arada 2 yemek kaşığı yağın altında bir çay kaşığı biberi ısıtalım, bu kısmı isteyenler kullanabilir.
Küçük bir tavada yağın altına biberi ekleyip 2-3 dakika pişirin. Yakıp hazırladığınız salatanın üzerine dökebilirsiniz.
Yoğurtlu Brokoli Salatası yapmak artık çok kolay.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]