Yoğurtlu Mayonezli Kırmızı Lahana Salatası

15 dak.

Hazırlama Süresi

Özellikle diyet yapanların favorisi olan düşük kalorili kırmızı lahanayı tüketmek için sayısız neden var. Turpgillerin en güzel sebzelerinden olan kırmızı lahana C ve K vitamini içeriyor. İçerdiği vitaminler sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirirken, dikkat dağınıklığını azaltıyor. Muhteşem rengi ile sofraları şenlendiren kırmızı lahana ile değişik salata tarifleri hazırlanabiliyor. Bugün hem salata hem meze yerine geçen yoğurtlu mayonezli kırmızı lahana salatası hazırlayacağız. Yapımı kolay, lezzeti nefis, görüntüsü ile iştah açan bu salatayı deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Malzemeler

  • Yarım adet orta boy kırmızı lahana
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 kase konserve haşlanmış mısır
  • 5 – 6 adet kornişon turşusu (opsiyonel)
  • 1 tepeleme yemek kaşığı mayonez
  • Tuz
  • Süslemek için dereotu ya da maydanoz

Yoğurtlu Mayonezli Kırmızı Lahana Salatası Tarifi

1. İlk olarak lahanayı yıkayın ve fazla suyunu süzdürün.

2. Bıçak yardımıyla ince ince doğrayın. Bıçakla doğramak yerine isterseniz rendenin iri tarafı ile rendeleyebilirsiniz.

3. Ardından doğradığınız lahanayı genişçe bir karıştırma kabına alın. Üzerine limon suyu, sirke ve tuzu dökün.

4. Diriliğini kaybedip, yumuşayana dek güzelce ovun.

5. Sarımsakları ezin ve yoğurt ile karıştırın.

6. Yoğurdun içine mayonezi ekleyin ve iyice karıştırıp, salatanın sosunu hazırlayın.

7. Kornişon turşusunu doğrayın.

8. Doğradığınız turşuyu ve haşlanmış mısırı lahanalara ekleyin.

9. Salatanın sosunu da ilave edip, tüm malzemeyi güzelce karıştırın.

10. Salatayı servis tabağına alın.

11. Son olarak arzunuza göre maydanoz ya da dereotu ile süsleyip, servis yapın.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın