Semizotu salatası için basit ve sağlıklı bir tarif. Yazın taze yenen lezzet. Semizotu seviyorsanız bunu tavsiye ederim.
Omega 3 içeren tek sebze olan semizotu yaz aylarının vazgeçilmezidir. Özellikle yoğurtla karıştırıp soğuk yerseniz tadına doyamazsınız.
Yoğurtlu mercimek semizotu salatası tarifi için önce mercimekleri haşlayalım ve soğumaya bırakalım.
Semizotu bol suyla yıkayıp süzgeçten geçirelim. Semizotun suyu süzülmüş siyah dallarını ayıralım ve çalıştıralım. Herkes onları hackleyebilir.
Semizotu servis tabağına alalım. Haşlanmış mercimekleri koyalım. Ayrı bir yerde dövülmüş sarımsağı ve tuzu yoğurda ekleyip karıştırın. Semizotu ve mercimeklerin üzerine dökün ve karıştırın. Ben daha çok yoğurt severim, isteyenler daha az yoğurt koyabilir.
Bir tavaya yağı koyup kızdırın. Haşlanmış mısırı ekleyip 1-2 tur kavurun.
Ocağı kapatıp pul biberi ve naneyi ekleyip karıştırın.
Biraz sıcakken yoğurtlu karışımın üzerine bir kaşık koyalım.
Yoğurtlu Mercimek Semizotu Salatası servise hazır. Deneyecek olanlara bol şans.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]