Merhaba arkadaşlar, kaşık kaşık yenecek harika ve doyurucu bir salata tarifi görünümü ile günün sofralarını şenlendirecek, en sevilen tarifi istemek harika bir lezzet olacaktır.
Yeşil mercimekli yoğurt tarifimi denemelisiniz, içine girince çok güzel oluyor!
Uygun bir tavada bir litre. Suyu ekleyip ocağı açıp suyu kaynamaya bırakalım.
Su kaynayınca yeşil mercimekleri ve erişteleri kaynayan suya ekleyin ve karıştırın.
Yeşil mercimekler yumuşayıncaya kadar ara sıra karıştırarak 15 dakika pişirin. Hadi pişirelim.
Yeşil mercimek biraz geç pişirilir, bu aşamada suyu azalırsa tekrar ekleyebiliriz.
Haşlanmış mercimek ve erişteleri ocaktan alıp süzgeçten geçirip soğumaya bırakalım. Soğumasını bekleyecek vaktiniz yoksa üzerine biraz su serpebilirsiniz. Bu işinizi kolaylaştıracaktır.
Yeşil mercimek ve şehriyeler soğurken başka bir kaba yoğurdu alalım, isterseniz yoğurt da kullanabilirsiniz.
Maydanoz ve sarımsağı yıkayıp serpelim.
Tuz ekleyip karıştıralım, bir tarafı soğumaya bıraktığımız mercimek ve şehriyeleri yoğurtlu karışıma ekleyip iyice karıştıralım.
Servis tabağına alalım, bu sırada buzdolabında bekletebilirsiniz, bir tencereye zeytinyağını ve pul biberi alıp ocağın altını açalım.
3 dakika. Isıtalım, fırından çıkaralım, yeşil mercimek ve yoğurt salatamızın üzerine döküp servis yapalım.
Geç gönderirseniz, yapıp buzdolabında saklayabilir, dilediğiniz zaman çıkarıp misafirlerinize ikram edebilirsiniz.
Yapanlara kolay gelsin. Yorumlarınızı bekliyorum.
Yoğurtlu Yeşil Mercimek Salatası servise hazır.
Afiyet olsun!
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]