Yokali Kdaif tatlıları


Yukali Qdaif Tatlısı Tarifi için Malzemeler

  • 3 yufka hamuru
  • 200 gram çekilmiş tel kadayıf
  • 1 su bardağı fıstık veya ceviz

yağda kızartmak;

  • Ayçiçek yağı

iç harç için

  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 5 kaşık şeker

şerbet

  • 3.5 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 3-4 damla limon suyu

Yukali Qdaif tatlı tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Öncelikle suyu ve şekeri tencereye alıp normal ateşte kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika kaynatıyorum.
  2. Limon ekleyin ve 3 dakika kaynatın, ısıyı kapatın ve soğumaya bırakın.
  3. Her bir yufkayı üçgen olacak şekilde 6 eşit parçaya bölelim (fotoğraftaki gibi)
  4. Kadı ve cevizleri karıştıralım, hazırladığımız iç harcın üzerine koyup sigara rulosu gibi saralım ve su ile ıslatarak ucunu kapatalım.
  5. Diğer yufka için de aynı işlemi yapıp kızgın yağda kızartalım, şerbeti dionumun içine dökelim ve hemen şerbetle karıştıralım.

Resimli Yuvkali Qdaif tatlısı tarifi

  • tatlı tarifi
  • kadayıf
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Şeker
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri
  • yufka hamuru

sonraki haber:

irmik helvasi

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın