Yufka Mantı Tarifi Malzemeler
- 4 yufka hamuru
- 1 Casey Soo
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
iç harç için
- 500 gram kıyılmış et
- maydanoz
- tuz
- ezilmiş kırmızı biber
- kırmızı biber
- karabiber
- 1 soğan ince doğranmış
yukarı;
- sarımsaklı yoğurt
- Ghee
- kırmızı biber
Yuvka mantı tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Sosumuzla başlayalım. Yağ ve suyu karıştıralım. Gofreti ikiye böldükten sonra gofretin yarısını alıp sıvı maddeyi yayalım.
- Uzun kenarda iç harcı parmak kalınlığında yayılır.
- Kenarları iyice katlamamız ve ardından sıkıca sarmamız gerekiyor. 2 cm’lik parçalar kesin, orta.
- Diğer yufka ile aynı işlemi yaptıktan sonra 220 derecelik fırında altın rengi olana kadar pişirelim.
- Üzerine sarımsaklı yoğurdu dökelim ve sosu serpelim. Afiyet olsun. .
resimli yufka mantı tarifi
Yufka Mantı’nın yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]