Yufka Mantı

Yufka Mantı Tarifi Malzemeler

  • 4 yufka hamuru
  • 1 Casey Soo
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

iç harç için

  • 500 gram kıyılmış et
  • maydanoz
  • tuz
  • ezilmiş kırmızı biber
  • kırmızı biber
  • karabiber
  • 1 soğan ince doğranmış

yukarı;

  • sarımsaklı yoğurt
  • Ghee
  • kırmızı biber
Yuvka mantı tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Sosumuzla başlayalım. Yağ ve suyu karıştıralım. Gofreti ikiye böldükten sonra gofretin yarısını alıp sıvı maddeyi yayalım.
  2. Uzun kenarda iç harcı parmak kalınlığında yayılır.
  3. Kenarları iyice katlamamız ve ardından sıkıca sarmamız gerekiyor. 2 cm’lik parçalar kesin, orta.
  4. Diğer yufka ile aynı işlemi yaptıktan sonra 220 derecelik fırında altın rengi olana kadar pişirelim.
  5. Üzerine sarımsaklı yoğurdu dökelim ve sosu serpelim. Afiyet olsun. 🥳.

resimli yufka mantı tarifi

Yufka Mantı’nın yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın