Yufka’dan Kolay Etli Pide – Tatlılarım

Yufka’dan basit bir etli pide tarifi için önce kıymalı iç harcı hazırlayalım. Soğanı küp küp doğrayıp sıvı yağda tavaya alıp etleri ilave edip koyuyoruz. Tuz, karabiber, maydanoz ekleyip soğumaya bırakın.

Yumurta, yoğurt ve yağı birlikte çırpalım hamurun ortasına koyalım.

Sade bir pidecik yapmanın tam zamanı;

Bütün hamur tabakasını koyduk. Yoğurt karışımını ikiye katlayın ve diğer yarısını içine katlayın. Bir üçgen kesiyoruz.

Yoğurt karışımını da parçaların üzerine herhangi bir ürün koymadan fırça ile uyguluyoruz. Kıymayı üçgenin ana tarafına, içeriden parmak genişliğinde yayıyoruz. Uçlarını bükmeden sarıyoruz.

Uçlarını genişletip tepside düzelterek pide şekli oluşturuyoruz. Pide ekmeğinin ortasını, içindeki kıyma görünecek şekilde kesiyoruz. Kesmemeye dikkat edin.

Ortası açılan pidenin üzerine bir dilim domates ve yeşil biber koyup yoğurt ve yoğurt karışımının kenarına koyup 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. .

Mtanda’dan Kolay Etli Pide hazır.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın