Yüksek şişkinlik ve yağ emiliminin sırrı olan mayasız cheesecake tarifi!



Pisi veya ping, Türk mutfağının en popüler kahvaltı yemeklerinden biridir. Sadece kahvaltıları değil anneler günlerini de süsler. Aynı zamanda iyi bir atıştırmalıktır. Yanında birkaç dilim domates, zeytin ve peynir ile güzel bir atıştırmalık yapılabilir.

Ancak pişirme işlemi biraz zahmetli. Çünkü fermantasyon süreci çok uzundur. Bu birçok insan için çok büyük. Sizlere sunacağımız tarifte bekleme süresi sadece 5 dakika! Çünkü maya yok. Ama en az ekmek kabardığı kadar yükselir. Üstelik içinde peynir var! Umarız denediğinizde beğenirsiniz. Şimdi eğlenelim.

Dersler

  • 2 yumurta
  • 1,5 su bardağı sade yoğurt
  • 2 adet kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • mümkün olduğunca un

İç harç bileşenleri

  • 1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
  • 5-6 dal maydanoz

yapılışı

İlk olarak yoğurdu ve kabartma tozunu bir karıştırma kabına alın ve iyice karıştırın. Ardından yumurtaları ve tuzu ekleyip tekrar karıştırın. Daha sonra kulak memesi kıvamında bir macun elde etmek için unu kontrollü bir şekilde ekleyin. Hamuru 5-10 dakika dinlenmeye bırakın.

Hamuru bezelere ayırın ve ne çok kalın ne de çok ince olacak şekilde yuvarlayın. Daha sonra su bardağının kenarı ile yuvarlak yapıp iç harcın ortasına yerleştirip kenarlarını kapatın.

Yağı derin bir tavada ısıttıktan sonra küçük ocağa alın ve altını kısın. Sonra bitmiş parçaları altın kahverengi olana kadar kızartın.

Yorum yapın