yumuşak bodrum


Yumuşak ekmek tarifi malzemeleri

  • 8 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 2 paket instant maya, 2’si 14 gr
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz

Süngerli Bazlama tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Önce unu lavaboya alıp ortasına çukur açıyoruz süt, su, şeker, tuz, maya koyuyoruz sonra yoğuruyoruz, bu arada elimizi ıslatıyoruz, ele yapışmayan pürüzsüz bir hamur olacak. Elleriniz ıslanırsa hamur ele yapışmaz o yüzden iyice yoğurun.
  2. Örtün ve mayalanmaya bırakın, yarım saat içinde fermente edin, bezelere bölün.
  3. Tavayı ocağa koyun, ısınmasına izin verin, hamuru elinize tek tek dikin, ister ince ister kalın açarsanız, hafifçe açarsanız şişer, kalın açarsanız size kalmış. , size kalmış tavada iki tarafını da pişirin.
  4. Sıcakken üzerine tereyağ veya margarin sürün ve pişene kadar devam edin. Afiyet olsun.

Resimli yumuşak bazlama tarifi

  • Temel
  • tatlı tarifi
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri
  • narin

sonraki haber:

gevrek peynir

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın