Yumuşak Çiçek Böreği – Tatlılarım

Ilık süt, ılık su, toz şeker ve maya bir kaba alınır ve mayalanmadan önce çırpılır.

Daha sonra diğer malzemeler oraya koyulur ve yumuşaması için yoğrulur.

Üzeri kapatılıp mayalanmaya bırakılır.

Hamur 19-20 parçaya bölünür, yuvarlanır ve beze haline getirilir.

Her beze açılır ve ellerimiz arasında bastırılır.

Peyniri içine koyup kapatın.

Bezeler tepside çiçek şeklinde yapılır.

Üzerini örtüp tepsiyi 20 dakika kadar mayalandırın.

20 dakika sonunda yumurtayı çırpın ve hamuru yıkayın.

200°C fırında çok kızartılır.

Fırından çıkardığımız saksılara yağ sürülür.

yemek istiyorum 🌺🌺

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın