Yumuşak çizik çörek

Pandispanya böreği tarifi için malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta (sarısının beyazını kullanın)
  • 1,5 çay kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım paket yaş maya
  • Yarım kutu kabartma tozu
  • alabildiği kadar un (çok yumuşak ve hafif ele yapışan bir hamur olacak)

içine koymak için;

  • Beyaz peynir
  • maydanoz

binmek

  • yumurtanın Sarısı
  • 1 çay kaşığı pekmez

Çizilmiş yumuşacık çörek tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr

  1. Uygun bir karıştırma kabına un hariç tüm malzemeleri ekleyip karıştırın. Unu kontrollü bir şekilde ekleyip ele yapışan yumuşak bir hamur yoğuralım. Üzerini kapatıp bir saat mayalanmaya bırakın.
  2. Ekşi hamurun havasını alıp 12 eşit parçaya bölelim. Bezeyi elimizle biraz açalım yoksa aparatla açalım yoksa bıçakla çizelim içine peynir ve maydanoz kabuklarını koyup kapatalım.
  3. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklarla dizelim. Üzerini temiz bir bezle örtüp tepside 20-25 dakika mayalanmaya bırakın.
  4. Ekşi mayalı ekmeğin üzerine yumurta sarısı ve pekmez karışımını yayın ve susam ve çörek otu serpin. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  5. Fırından çıkardıktan sonra üzerini temiz bir bezle yumuşayana kadar örtüyoruz. Deneyecek olana afiyet olsun 🥰

Resimli yumuşak çizik kek tarifi

  • börek tarifi
  • kaşımak
  • kek tarifleri
  • Boğaca
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • tarifler
  • narin

Sonraki haber:

açılış

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın