İçi Dışı Yumuşak Elmalı Kurabiye Tarifi için önce bir kapta sıcaklığına ulaşmış 2 yumurtayı kırıyoruz, 1/2 su bardağı şekerli suyu ekleyip pürüzsüz bir yüzeye ulaşıncaya kadar mikserle çırpıyoruz.
Margarin veya tereyağını ekleyip mikserle çırpın.
Elmaları küp küp doğrayıp cevizleri çırpıyoruz, yumurtalı karışıma ekliyoruz.
Unu kontrollü bir şekilde ekleyip kabartma tozunu ekleyip kulak gibi yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Bulduğumuz hamurdan fıstık parçalarını alıp elimizle sarıyoruz ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
10 adet bademi ezip kurabiyelerin üzerine serpiyoruz.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında altın sarısı olana kadar pişirin.
Bir yemek kaşığı şekerle bir yemek kaşığı tarçını karıştırın
Fırından çıkan kurabiyelerin üzerine tarçınlı şeker karışımını serpin.
Dışı yumuşak, Elmalı Kurabiyeler hazır
Afiyet olsun
İçi Dışı Yumuşak Elmalı Kurabiye Tarifinin Yapılış Kısmından Fotoğraflar:
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]