yumuşak hamburger topuzu

Yumuşacık hamburger ekmeği tarifi için malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su (125 ml).
  • 1 çay kaşığı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı yumuşak tereyağı
  • Yarım torba maya
  • 1.5 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ (hamur montajı için)
  • 2-2,5 su bardağı un

Hacim 250 ml

yukarı;

  • 2 yemek kaşığı süt
  • Susam
Yumuşacık hamburger ekmeği tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Maya, şeker ve sıvıyı karıştırın.
  2. Tuz ve unu ekleyip yoğurun.
  3. Unu kontrollü bir şekilde ekleyelim.
  4. Hamurun kıvamına göre ayarlayalım.
  5. Ele yapışmayan orta-yumuşak bir kıvam elde edilir.
  6. Sıvı yağda toplanır, kapağı kapatılır ve mayalanmaya bırakılır.
  7. Daha sonra havanın çıkması için hamur tekrar yoğrulur.
  8. 6 bezeye bölünür ve sarılır.
  9. Aralıklarla tepsiye dizilir ve mayalanır.
  10. Yarım saat 45 dakika mayalandıktan sonra sütü koyun.
  11. Susam serpin.
  12. Dilerseniz yumurta sarısı da kullanabilirsiniz.
  13. 190 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık yarım saat üzeri altın rengi olana kadar pişirin.
  14. Soğuduktan sonra yemeği dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 🌸.

📌Daha fazla hazırlayıp buzlukta saklayabilirsiniz.

Yumuşak hamburger ekmeği tarifi

Yumuşacık hamburger ekmeği ile ilgili yazı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın