Yumuşacık hamburger ekmeği tarifi için malzemeler
- 1 su bardağı ılık su (125 ml).
- 1 çay kaşığı ılık süt
- 1 yemek kaşığı yumuşak tereyağı
- Yarım torba maya
- 1.5 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ (hamur montajı için)
- 2-2,5 su bardağı un
Hacim 250 ml
yukarı;
- 2 yemek kaşığı süt
- Susam
Yumuşacık hamburger ekmeği tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Maya, şeker ve sıvıyı karıştırın.
- Tuz ve unu ekleyip yoğurun.
- Unu kontrollü bir şekilde ekleyelim.
- Hamurun kıvamına göre ayarlayalım.
- Ele yapışmayan orta-yumuşak bir kıvam elde edilir.
- Sıvı yağda toplanır, kapağı kapatılır ve mayalanmaya bırakılır.
- Daha sonra havanın çıkması için hamur tekrar yoğrulur.
- 6 bezeye bölünür ve sarılır.
- Aralıklarla tepsiye dizilir ve mayalanır.
- Yarım saat 45 dakika mayalandıktan sonra sütü koyun.
- Susam serpin.
- Dilerseniz yumurta sarısı da kullanabilirsiniz.
- 190 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık yarım saat üzeri altın rengi olana kadar pişirin.
- Soğuduktan sonra yemeği dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun .
Daha fazla hazırlayıp buzlukta saklayabilirsiniz.
Yumuşak hamburger ekmeği tarifi
Yumuşacık hamburger ekmeği ile ilgili yazı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]