Merhaba arkadaşlar yumuşacık lokumlu mercimek yahnisi tarifimi mutlaka denemelisiniz.
Öncelikle mercimekleri uygun bir tencereye alıp güzelce yıkayalım.
Suyu süzüp tekrar su ekleyelim.
Ocağın altını açıp ara ara karıştırarak kaynamaya bırakalım.
Bu sırada suyu kaynadıkça azalacaktır, su ilave edelim ve mercimekler eriyene kadar 35-40 dakika bekletelim. Hadi pişirelim.
Eriyen mercimekleri ocaktan alalım, ardından pişen mercimeklerin üzerine güzel bulguru ekleyip karıştıralım.
Bu şekli vermek için tencerenin kapağını 10 dakika kadar kapatalım. Bekletelim ve bu süre zarfında bulguru yumuşatalım.
O halde yeşil sarımsağın başını kesip yıkayalım ve küçük küçük doğrayalım.
Bir tabağa alalım, ardından maydanozu ayıklayıp yıkayalım. Kısa keselim.
Sarımsağın yanına bir tabağa alıp hazırlanmasını bekleyelim.
Soğanı soyup yıkayalım, yemeklik parçalar halinde doğrayalım ve uygun bir tencereye koyalım.
Zeytinyağını da ekleyip ocağın altını açıp karıştıralım.
Üzeri kızarana kadar pişirelim.
Tencerenin kapağını açalım ve çamuru köfte kasesine alalım.
Üzerine tuz ve karabiber ekleyerek kaşımaya başlayalım.
Yaklaşık 10 dk. Bu şekilde rendeleyelim, rendelerken 1 su bardağı sıcak su ilave edelim.
Tekrar kaşımaya devam edelim.
Kenarda bekleyen sarımsağı ve maydanozu ekleyelim.
Soğuyan soğanın üzerine pul biberi koyup ocaktan alıp ekleyelim iyice bastırıp bir kenarda toplayıp istediğimiz gibi şekillendirelim yumuşacık etlerimiz hazır bekliyorum İsteyenlerin yorumları için. dene.
Insallah beğenirsin
Afiyet olsun
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]