PASTA YAĞI için; 300 gr. Margarin eritilir ve tekrar erimesi için buzdolabında iki saat bekletilir. Bu süre sonunda donmuş yağ derin bir kapta toplanır ve dibe çöken su dökülerek kullanıma hazır hale getirilir.
Soft Patisserie Börek tarifi için derin bir kapta maya, şeker ve ılık su birleştirilip 10 dakika bekletilir.Ayrı bir kapta un karışımı, mahlep, tuz iyice karıştırılır ve ortası açılır.
Ortasına bir yumurta akı ve maya eklenip 30 dakika mayalanan ve mandalinadan biraz büyük olan hamurumuzdan yumuşak kıvamlı güzel bir hamur elde edilir ve üzeri dilediğiniz kadar peynir veya farklı çamur ilave edilerek kapatılır. . .
Yumurta sarısı ile yıkayıp susam serperseniz önceden 50° fırında 20 dakika pişirilir.
Süre sonunda fırın kapağı açılmadan sıcaklık 200°’ye getirilerek kontrollü olarak 20-25 dakika pişirilir.
İlk ısı geçtikten sonra keklerimiz servise hazırdır.
Yemek yemeyi seviyorum.☀️🧡✨🎉
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]