Yumuşak Patates Tarifi – Favori Tariflerim

Yumuşak Patates Böreği Tarifi için yaş maya ılık sütte güzelce çözülür.

Şeker, yumurta, tuz ve yağı ekleyin, iyice karıştırın, yavaş yavaş unu ekleyin.

Unu elinizden çıkana kadar ekleyin ve iyice yoğurun, üzeri kapalı 45 dakika dinlendirin.

👉Bu arada patatesleri güzelce haşlayın, yemeklik doğranmış soğanları tavada pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra patatesleri birleştirin, baharatları ve soğanları ekleyin ve iyice karıştırın.

Hamur güzelce çıkınca bezeleri hamurdan alın, ellerinizle açın, iç harcı koyun ve kapatın.

Yumurta sarısı ile yıkayın, susam dökün ve önceden ısıtılmış 190 ° fırında pişirin.

👉 İsterseniz hamura 1 su bardağı ılık su ekleyebilirsiniz.

👉 Ya da hamurunuzu normal süt ile yoğurmak istemiyorsanız yarım süt ve su ile yoğurabilirsiniz.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın