yumuşak pizza ekmeği

Yumuşak pizza pasta tarifi için malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay kaşığı su
  • Bir paket varsayılan kuru
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1.5 çay kaşığı tuz
  • 1 yumurta akı (sarısı üzerinde)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • mümkün olduğunca

yukarı;

  • Barış
  • biber
  • Domates
  • zeytin
  • çedar peyniri
Yumuşak bir pizza keki tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Öncelikle maya, şeker, su ve tuzu bir karıştırma kabına alın.
  2. Ardından kalan malzemeleri ekleyin.
  3. Hamur çok sert olmamalı, ele nazikçe yapışmalıdır.
  4. Hamurumuzu 45 dakika mayalandırıyoruz.
  5. Hamuru iyi yoğurun.
  6. Tezgahımıza un serpiyoruz, bezeyi yuvarlak hale getiriyoruz, üzerine biraz un serpiyoruz, çay bardağının arkasıyla hafifçe bastırıyoruz ve içine çatal koyuyoruz.
  7. Malzemelerimizi koyuyoruz.
  8. Ben en son kaşar peyniri rendesini pişmeye yakın bir yere koyuyorum dilerseniz siz de aynısını yapabilirsiniz.
  9. Şekilleri tamamladıktan sonra ayırdığımız sarısına bir tatlı kaşığı sütü ilave ediyoruz.
  10. Hamurun etrafına yayıyoruz ve üzerine susam döküyoruz.
  11. 180 dakika önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin ve rendelenmiş kaşar peynirini tekrar fırına verin.
  12. Fırından çıkınca üzerine nemli bir bez serin.
  13. Yumuşacık pizza ekmeği hazır, herkese afiyet olsun. Nazik yorumlarınızı bekliyorum😊.

Resimlerle yumuşak pizza pasta tarifi

“Yumuşak Pizza Poğaça” yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın