Yumuşak pizza pasta tarifi için malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 çay kaşığı su
- Bir paket varsayılan kuru
- 1 çay kaşığı şeker
- 1.5 çay kaşığı tuz
- 1 yumurta akı (sarısı üzerinde)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- mümkün olduğunca
yukarı;
- Barış
- biber
- Domates
- zeytin
- çedar peyniri
Yumuşak bir pizza keki tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Öncelikle maya, şeker, su ve tuzu bir karıştırma kabına alın.
- Ardından kalan malzemeleri ekleyin.
- Hamur çok sert olmamalı, ele nazikçe yapışmalıdır.
- Hamurumuzu 45 dakika mayalandırıyoruz.
- Hamuru iyi yoğurun.
- Tezgahımıza un serpiyoruz, bezeyi yuvarlak hale getiriyoruz, üzerine biraz un serpiyoruz, çay bardağının arkasıyla hafifçe bastırıyoruz ve içine çatal koyuyoruz.
- Malzemelerimizi koyuyoruz.
- Ben en son kaşar peyniri rendesini pişmeye yakın bir yere koyuyorum dilerseniz siz de aynısını yapabilirsiniz.
- Şekilleri tamamladıktan sonra ayırdığımız sarısına bir tatlı kaşığı sütü ilave ediyoruz.
- Hamurun etrafına yayıyoruz ve üzerine susam döküyoruz.
- 180 dakika önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin ve rendelenmiş kaşar peynirini tekrar fırına verin.
- Fırından çıkınca üzerine nemli bir bez serin.
- Yumuşacık pizza ekmeği hazır, herkese afiyet olsun. Nazik yorumlarınızı bekliyorum.
Resimlerle yumuşak pizza pasta tarifi
“Yumuşak Pizza Poğaça” yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]