Yumuşak Portakallı Kek – Tatlılarım

Selamun aleyküm hanımlar portakallı yumuşacık kek denediniz mi? Lafı fazla uzatmadan portakallı yumuşacık kek tarifime geçelim 😊

İlk olarak orta boy bir kase alalım içine 2 yumurta ve 1 su bardağı şekeri ekleyip mikser yardımı ile köpük köpük olana kadar çırpalım.

1 su bardağı sıvı yağ ekleyip çırpmaya devam edin. Ardından 1 su bardağı yoğurt ve 1 su bardağı sütü ekleyip iyice karıştırın.

Daha sonra 2 adet portakalın dış kabuğunu rende yardımıyla rendeleyin. Kalan portakalları ortadan ikiye kesip suyunu havanda sıkalım. Kek piştiğinde tadının harika olduğunu fark edeceksiniz.

1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya ekleyin ve çırpın.

Unu azar azar dökelim ki sert veya çok hızlı olmasın. Hamur sert olursa kek sert olur o yüzden kıvamını değiştirelim.

Pireksi yağlayalım, içine çamur dökelim.

180 derece önceden ısıttığımız fırınımızda pişiriyoruz.

Çayın tadını çıkarırken denemelisiniz. Komşularınız ve aileniz bu Yumuşak Portakallı Kek’e bayılacak.

Deneyecek olanlara bol şans 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın