Selamun aleyküm hanımlar portakallı yumuşacık kek denediniz mi? Lafı fazla uzatmadan portakallı yumuşacık kek tarifime geçelim
İlk olarak orta boy bir kase alalım içine 2 yumurta ve 1 su bardağı şekeri ekleyip mikser yardımı ile köpük köpük olana kadar çırpalım.
1 su bardağı sıvı yağ ekleyip çırpmaya devam edin. Ardından 1 su bardağı yoğurt ve 1 su bardağı sütü ekleyip iyice karıştırın.
Daha sonra 2 adet portakalın dış kabuğunu rende yardımıyla rendeleyin. Kalan portakalları ortadan ikiye kesip suyunu havanda sıkalım. Kek piştiğinde tadının harika olduğunu fark edeceksiniz.
1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya ekleyin ve çırpın.
Unu azar azar dökelim ki sert veya çok hızlı olmasın. Hamur sert olursa kek sert olur o yüzden kıvamını değiştirelim.
Pireksi yağlayalım, içine çamur dökelim.
180 derece önceden ısıttığımız fırınımızda pişiriyoruz.
Çayın tadını çıkarırken denemelisiniz. Komşularınız ve aileniz bu Yumuşak Portakallı Kek’e bayılacak.
Deneyecek olanlara bol şans
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]