Yumuşak saçaklı gözleme

İnce sac böreği tarifi malzemeleri

  • Yarım su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta akı
  • 1,5 yemek kaşığı şeker
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 4-5 su bardağı un
  • 1 yaş maya

Uçlara uygulamak için

  • İki yemek kaşığı krem ​​peynir veya labne
  • Küçük bir kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • kıyılmış maydanoz

Yumuşacık saçaklı börek tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr
  1. Un hariç tüm malzemeleri bir kapta karıştırın.
  2. Daha sonra unu kontrollü bir şekilde ekleyip yarım saat hamur elimize yapışsın.
  3. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
  4. Üzerine yumurta sarısı sürüp tepside 20 dakika mayalanmaya bırakın.
  5. 230ºC de pişirelim.
  6. Soğuyan böreğin kenarlarına krem ​​peynir sürelim.
  7. Kaşar peyniri ve kıyılmış maydanoza batıralım.

Resimli yumuşak saçaklı börek tarifi

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın