İnce sac böreği tarifi malzemeleri
- Yarım su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta akı
- 1,5 yemek kaşığı şeker
- Yarım çay kaşığı tuz
- 4-5 su bardağı un
- 1 yaş maya
Uçlara uygulamak için
- İki yemek kaşığı krem peynir veya labne
- Küçük bir kase rendelenmiş kaşar peyniri
- kıyılmış maydanoz
Yumuşacık saçaklı börek tarifi nasıl yapılır?
kartal değilTarifler.net.tr
- Un hariç tüm malzemeleri bir kapta karıştırın.
- Daha sonra unu kontrollü bir şekilde ekleyip yarım saat hamur elimize yapışsın.
- Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp tepside 20 dakika mayalanmaya bırakın.
- 230ºC de pişirelim.
- Soğuyan böreğin kenarlarına krem peynir sürelim.
- Kaşar peyniri ve kıyılmış maydanoza batıralım.
Resimli yumuşak saçaklı börek tarifi
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]