Yumuşak sandviç ekmeği tarifi için malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı ılık su
- 1 anlık sanal paket
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yumurta (sarısı ayrılmış)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 5.5-6 su bardağı un
Yumuşak sandviç ekmeği tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Ilık sütü ılık su ve maya ile karıştırın, kalan malzemeleri ve unu yavaş yavaş ekleyin ve yoğurun. Mayalanması için bir saat bekletin.
- Ekşi hamur havalandırıldıktan sonra 14 adet çubuk şeker yapıp şeker kalıbından biraz daha küçük olacak şekilde yuvarlayalım ve resimdeki gibi şekil verelim.
- Hamurun tamamına şekil verelim ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye sıralayalım.
- Tepsiyi temiz bir bezle örtüp mayayı 15 dakika dinlendirdikten sonra sarısına 1 yemek kaşığı sütü ekleyip karıştırarak hazırladığımız hamurun üzerine yumurta fırçası ile gezdirelim.
- 190 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Piştikten sonra ocaktan alıp üzerine tereyağ serpelim ve soğumaya bırakalım. Özellikle okula giden bir çocuğunuz varsa bu tarifi mutlaka hazırlamalısınız. Tarifi deneyecek olanlara bol şans.
.
Yumuşak sandviç ekmeği tarifi
![](https://tarifler.net.tr/wp-content/uploads/2022/10/1665792011_833_yumusak-sandvic-ekmegi.jpg)
![](https://tarifler.net.tr/wp-content/uploads/2022/10/1665792011_773_yumusak-sandvic-ekmegi.jpg)
![](https://tarifler.net.tr/wp-content/uploads/2022/10/1665792012_420_yumusak-sandvic-ekmegi.jpg)
![](https://tarifler.net.tr/wp-content/uploads/2022/10/1665792012_548_yumusak-sandvic-ekmegi.jpg)
![](https://tarifler.net.tr/wp-content/uploads/2022/10/1665792012_96_yumusak-sandvic-ekmegi.jpg)
![](https://tarifler.net.tr/wp-content/uploads/2022/10/1665792012_727_yumusak-sandvic-ekmegi.jpg)
![](https://tarifler.net.tr/wp-content/uploads/2022/10/1665792012_241_yumusak-sandvic-ekmegi.jpg)
Yumuşacık sandviç ekmeği yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]