yumuşak sandviç ekmeği

Yumuşak sandviç ekmeği tarifi için malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 anlık sanal paket
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yumurta (sarısı ayrılmış)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 5.5-6 su bardağı un
Yumuşak sandviç ekmeği tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Ilık sütü ılık su ve maya ile karıştırın, kalan malzemeleri ve unu yavaş yavaş ekleyin ve yoğurun. Mayalanması için bir saat bekletin.
  2. Ekşi hamur havalandırıldıktan sonra 14 adet çubuk şeker yapıp şeker kalıbından biraz daha küçük olacak şekilde yuvarlayalım ve resimdeki gibi şekil verelim.
  3. Hamurun tamamına şekil verelim ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye sıralayalım.
  4. Tepsiyi temiz bir bezle örtüp mayayı 15 dakika dinlendirdikten sonra sarısına 1 yemek kaşığı sütü ekleyip karıştırarak hazırladığımız hamurun üzerine yumurta fırçası ile gezdirelim.
  5. 190 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  6. Piştikten sonra ocaktan alıp üzerine tereyağ serpelim ve soğumaya bırakalım. Özellikle okula giden bir çocuğunuz varsa bu tarifi mutlaka hazırlamalısınız. Tarifi deneyecek olanlara bol şans. 🌺☺.

Yumuşak sandviç ekmeği tarifi

Yumuşacık sandviç ekmeği yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın