Yunusacık mermer kek

Yunusacık Mermer Kek Tarifi Malzemeler

  • 200 gr yumuşak tereyağı
  • 30 ml yağ
  • 200 ml şeker
  • 2 kutu vanilya
  • 4 yumurta
  • 100 ml krema
  • 300 gram bir
  • 1 poşet kabartma tozu

Kakao hamurunu hazırlamak için

  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 3 yemek kaşığı süt

yukarı;

  • süt ile eğrilik

Yunusacık’tan mermer kek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Tereyağı, sıvı yağ, şeker ve vanilya şekerini krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurtaları tek tek kırın. Kremayı ekleyip kısa bir süre çırpın. İçine un ve kabartma tozunu eleyin ve kısık ateşte karıştırın.
  2. Hamurun yarısını başka bir kaba bölün, üzerine kakao ve sütü ekleyin ve karıştırın. Muffin tepsisini yağlayın.
  3. Kalıbın ortasına iki yemek kaşığı kek karışımını koyun ve üzerine iki yemek kaşığı kakaolu harcı koyun. Bu desende devam edin.
  4. Harcın yayılması için son kalıbı hafifçe sallayın.
  5. 175 derecede 45 dakika pişirin. Soğuyan kekin üzerine pudra şekeri serpin veya çikolatayı eritip üzerine yayın. Afiyet olsun.

Resimli Yunusacık mermer kek tarifi

  • tatlı tarifi
  • Kek
  • mermer
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri
  • süngerimsi

sonraki haber:

Sufle Hava Fritözü

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın