yuvalama yemeği

Yuvalama yemeği tarifi için malzemeler

  • 1 paket hazır yuvalama (büyük marketlerde olduğu varsayılarak)
  • 1 kase haşlanmış nohut
  • 1 kase dana kıyma (önceden etiniz varsa kullanabilirsiniz, başınızın küp olması gerekmez)
  • 1 kase yoğurt
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1,5 – 2 litre su

Kaynattığımız suyu da kullanabileceğimizi unutmayın.

Yuvalama yemeği tarifi nasıl yapılır

yemebaskı tarifi

  1. Et küplerinin üzerine 5 su bardağı su koyup 15 dakika düdüklü tencerede kaynatalım.
  2. Pişmiş eti bir kapta sudan çıkarın.
  3. Etleri haşladığımız suyu süzgeçten geçirelim.
  4. Et suyunu içinde yaşayacağımız tencereye koyalım.
  5. Tuz ekleyelim.
  6. Yeterince su ekleyip kaynamaya bırakın.
  7. Su kaynayınca folluk paketini açalım ve yavaş yavaş suyun içinde bırakalım. Hazır dondurulmuş ürün olduğu için dondurucudan çıkar çıkmaz kullanıyoruz.
  8. Ayrılık yok.
  9. Etimizi ekleyelim.
  10. Birkaç arkadaş edin.
  11. Ardından nohutları ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın.
  12. Diğer taraftan yoğurdu ve yumurtayı bir kaseye alın ve bir çırpma teli ile iyice çırpın. Yoğurdun kesilmemesi için bulaşık suyunu azar azar ilave edin.
  13. Karıştırıp kaynayan yuvaya yavaş yavaş ekliyoruz, birkaç dakika daha kaynatıp yuvanın altını kapatıyoruz.
  14. Üç yemek kaşığı sıvı yağ ve bir yemek kaşığı tereyağını eritip üzerine naneyi koyun ve kaynayınca yuvanın üzerine dökün. Sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Resimlerle iç içe yemek tarifi

  • tatlı tarifi
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • Gıda
  • yemek tarifleri
  • yuvalama

sonraki haber:

Harika bir çorba tarifi (denemelisiniz)

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın