Merhaba arkadaşlar yumuşacık tadıyla en güzel tatlı tarifi aynı zamanda çok kullanışlı ve tasarruflu bir yöntem, bir gün önceden yapıp buzdolabında dinlendirip istediğimiz zaman çıkarıp afiyetle yediriyoruz, Bu tatlıyı yapıp buzdolabında 3 gün yiyebilirsiniz.Hiçbir şey olmadıkça kıvamı ve lezzeti artacaktır, tarifi mutlaka denemelisiniz!
Zebra Tatlısı Tarifi Hakkında,
Öncelikle iki farklı tencerede ve aynı anda tuzumuzu hazırlayalım. Her şey sıcak olacağı için bu çok önemli o yüzden vanilya hariç tüm malzemeleri sırayla karıştırmaya çalışalım.
Ocağın altını açıp koyulaşana kadar ara ara karıştırarak pişirelim.
Siyah tuzumuzu ocaktan alıp vanilyayı ekleyip karıştıralım ve sıcak bir kaseye boşaltalım.
Bu nedenle tuzun sıcak olması önemli, istediğimiz kabı kullanabiliriz, büyük bir hamur yoğurduğum kabı ıslatıp bir kaşık dolusu beyaz muhallebiyi alıp tabağa koyabiliriz.
Yine bir yemek kaşığı kakaolu pudingi alıp üzerine koydum.
Puding bitene kadar bu işleme devam edelim, oda sıcaklığına kadar bekleyelim, streçleyip buzdolabına kaldıralım, en az 5 saat dinlendirelim, dün gece yaptım, kalıp gibi çıkıyor.
Kalan tuzu buzdolabından alıp geniş bir tabağa çevirerek çıkaralım. Şu anda çıkıyor. Dilerseniz kenarlarına hafifçe bastırarak kalıptan kolayca çıkıp çıkmadığını görebilirsiniz.
O halde üzerini süsleyip istediğimiz gibi keselim üzerine hindistan cevizi, dilimlenmiş muz ve antep fıstığı tozu serpelim sonra servis edelim.
Zebra Tatlısı hazır.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]