Zencefilli Kış Kurabiye Tarifi – Benim Tatlı İkramlarım

Kışın ortasındayız, yılı bitirdik, yeni yıla girerken zencefilli ve pekmezli kış kurabiyelerimizle yeni yıla merhaba demeye ne dersiniz? Yapması zor görünen kolay ve eğlenceli kekler, sadece biraz zaman alıyorlar.

Kış Kurabiyesi tarifi için 125 gr kızgın tereyağı ve yarım su bardağı esmer şekeri (esmer şeker yoksa beyaz şeker olabilir, kahverengi rengini biraz değiştiriyor o yüzden bir büyük yumurta kullanıyorum) çırpmaya başlıyoruz. 1/3 su bardağı pekmez bir karıştırıcıdır.

Başka bir kapta kuru malzemeleri (un, kabartma tozu, zencefil, tarçın, tuz) karıştırın ve yağ karışımını üzerine dökün ve karışana kadar ovalayın.

3-4 bezeye bölüp yarım saat buzdolabında dinlendiriyoruz. Bir parça bezeyi alıp merdane ile açıp kürdanla şekil veriyoruz, kalan hamuru tezgaha alıp tekrar mereng ile sarıyoruz ve kalıpla yapıyoruz.

Yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz ve diğer tüm bezeler için aynı yöntemle hamurumuzu bitiriyoruz.

160 derecede 12 dakika pişiriyoruz.Çok kontrollü olmamız gerekiyor hamur ince olduğu için hemen yanabilir, soğumaya bırakıyoruz.

Bu arada 1 yumurtanın beyazını ve pudra şekerini granül için çırpıyoruz, beyazlaşıyor, karıştırıyoruz. Krema torbasına doldurup çok ince bir uçla keklerimize kar şekli veriyoruz. 3-4 saat üst üste koymuyoruz. Oradaki şekerin donmasını bekliyoruz. Daha sonra kapalı kutularda dilediğiniz gibi saklayabilirsiniz.

Zencefilli Kış Kurabiye Tarifi hazır.

Yapanlara kolay gelsin, hayırlı olsun

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın