Zencefilli kurabiye

Zencefilli kurabiye tarifi malzemeleri

  • 140 gr oda sıcaklığında tereyağ (iyice yumuşamış)
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım çay kaşığı pekmez
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı zencefil tozu
  • 2,5 – 3 su bardağı istediğiniz kadar un

Zencefilli kurabiye tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr
  1. Tereyağı ve şekeri derin bir kaba alıp mikserle çırpın.
  2. Ardından pekmezi ve yumurta sarısını ekleyip iyice karıştırın.
  3. Tüm malzemeleri sırasıyla karıştırın ve buzdolabında 10 dakika dinlendirin.
  4. Daha sonra yağlı kağıt üzerinde merdane ile açıp istediğiniz kalıplarla şekil verin ve önceden 180 derecede ısıtılmış fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirin.
  5. 10-15 dakikada çabuk pişiyor, yakmamaya dikkat edin.

Fotoğraflı zencefilli kurabiye tarifi

  • börek tarifi
  • bisküvi
  • kek tarifleri
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • tarifler
  • zencefilli çörek

Sonraki haber:

kış iksiri

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın