Zerdeçallı şehriye sosu yapmak için önce sebzeleri yıkarız.
2 domates rendeleyin
Kapya biberin çekirdeklerini çıkarıp kesiyoruz ve pürüzsüz olana kadar mutfak robotunda öğütüyoruz.
2 diş sarımsağı küçük bir rende ile soyun ve rendeleyin
Bir tavaya 3 yemek kaşığı sıvı yağı alın, rendelenmiş sarımsağı ekleyin ve 1/2 dakika kavurun.
Pürüzsüz bir karışım elde eden rendelenmiş domates ve kapya biberi ekleyip karıştırıp tencerenin kapağını kapatıp bir dakika pişiriyoruz.
1 su bardağı haşlanmış nohut ve 1 su bardağı şehriyeyi ilave ediyoruz.
4 su bardağı sıcak su koyup pişiriyoruz ve bir tatlı kaşığı zerdeçal ekliyoruz.
1 yemek kaşığı kuru nane ekleyin ve beş dakika pişirin.
Çorbayı ocaktan alıp 10 dakika dinlendirip servis tabağına alıp servis ediyoruz.
Çok şifalı zerdeçallı şehriye çorbası hazır
yemek ister misin 😋
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]