Zerdeçallı şehriye sosu yapmak için önce sebzeleri yıkarız.
2 domates rendeleyin
Kapya biberin çekirdeklerini çıkarıp kesiyoruz ve pürüzsüz olana kadar mutfak robotunda öğütüyoruz.
2 diş sarımsağı küçük bir rende ile soyun ve rendeleyin
Bir tavaya 3 yemek kaşığı sıvı yağı alın, rendelenmiş sarımsağı ekleyin ve 1/2 dakika kavurun.
Pürüzsüz bir karışım elde eden rendelenmiş domates ve kapya biberi ekleyip karıştırıp tencerenin kapağını kapatıp bir dakika pişiriyoruz.
1 su bardağı haşlanmış nohut ve 1 su bardağı şehriyeyi ilave ediyoruz.
4 su bardağı sıcak su koyup pişiriyoruz ve bir tatlı kaşığı zerdeçal ekliyoruz.
1 yemek kaşığı kuru nane ekleyin ve beş dakika pişirin.
Çorbayı ocaktan alıp 10 dakika dinlendirip servis tabağına alıp servis ediyoruz.
Çok şifalı zerdeçallı şehriye çorbası hazır
yemek ister misin
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]