Zerdeçal ve Erişte ile Şifalı Çorba

Zerdeçallı şehriye sosu yapmak için önce sebzeleri yıkarız.

2 domates rendeleyin

Kapya biberin çekirdeklerini çıkarıp kesiyoruz ve pürüzsüz olana kadar mutfak robotunda öğütüyoruz.

2 diş sarımsağı küçük bir rende ile soyun ve rendeleyin

Bir tavaya 3 yemek kaşığı sıvı yağı alın, rendelenmiş sarımsağı ekleyin ve 1/2 dakika kavurun.

Pürüzsüz bir karışım elde eden rendelenmiş domates ve kapya biberi ekleyip karıştırıp tencerenin kapağını kapatıp bir dakika pişiriyoruz.

1 su bardağı haşlanmış nohut ve 1 su bardağı şehriyeyi ilave ediyoruz.

4 su bardağı sıcak su koyup pişiriyoruz ve bir tatlı kaşığı zerdeçal ekliyoruz.

1 yemek kaşığı kuru nane ekleyin ve beş dakika pişirin.

Çorbayı ocaktan alıp 10 dakika dinlendirip servis tabağına alıp servis ediyoruz.

Çok şifalı zerdeçallı şehriye çorbası hazır

yemek ister misin 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın