Zerdeçallı Meze Tarifi (Tahinli Marul Salatası – Adana)

Teretur Meze Tarifi, Teretur Meze Nasıl Yapılır?

Adana yöresinde meze olarak sunulan teretur yapmaktayız.

Göbek marulunu ortadan ikiye kesip, yıkayıp suyunu süzüyoruz.

Tahtaya iyi serpin

Göbek doğranmış marulu bir kaseye alıyoruz.

Ezilmiş sarımsak, 1/2 limon suyu, tuz, 2 yemek kaşığı kuru nane, 1 yemek kaşığı zeytini koyuyoruz.

Karıştırılmış yoğurdu ekleyip karıştırın, servis tabağına alın.

Bitkisel yağı küçük bir tavaya koyun, dövülmüş ceviz ve kırmızı biberi ekleyin ve 1/2 dakika kızartın.

Servis tabağına aldığımız mezeleri üzerine döküyoruz.

Adana yöresinin teretur mezesi servise hazır.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın