zeytin ezmesi açma tarifi



zeytin ezmesi açma tarifi

Malzeme listesi

  • 1 su bardağı süt suyu
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 yumurta (1 sarısı üzerinde)
  • 1 varsayılan kurulum paketi
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • tuz
  • 1/2 çay kaşığı şeker
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı eritilmiş tereyağı
  • eşit derecede doğru

içindekiler

  • 1 kase zeytin ezmesi

Hazırlık;

Un hariç tüm malzemeleri bir karıştırma kabına alın ve karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyin ve kulak memesinden yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurun üzerini kapatıp iki katına çıkana kadar dinlenmeye bırakın.

Portakal büyüklüğünde kesilen hamur daha sonra el büyüklüğünde kesilir, zeytin ezmesi ile ovulur ve rulo yapılır. Her iki ucundan ters yöne döndürülerek yuvarlatılarak uçlar birleştirilir. Kağıt ile yağlanmış tepsiye 10 dk. Demlenmeye bırakın. Ayrılmış yumurta sarılarını fırçalayın ve isteğe bağlı olarak çörek otu serpin. 200°C fırında altın sarısı olana kadar pişirin.

Afiyet olsun.

Yorum yapın