Zeytin Ezmesi ile Açılış – En Sevdiğim Yemekler

Bir kaseye önce şeker ve mayayı ekleyip elimizde iyice karıştırın, ardından içecekleri koyun.

Unu azar azar ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim.

Hamurun üzerini streç film ile kapatıp ılık bir yerde 20 dakika mayalanmaya bırakın.

Hamuru hafif unlanmış tezgaha alıp 18-20 eşit parçaya bölün.

1 parça tereyağını alıp hamurun üzerine dökelim ve hamuru elinizle hafifçe bastırarak açalım.

1 yemek kaşığı zeytin ezmesini koyup rulo gibi saralım ve hamurun iki ucunu birleştirelim.

Tüm hamurları aynı şekilde yapıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize hazırlayalım.

20.25 dakika bu şekilde arayalım, yumurta sarısı ile yıkayalım ve önceden ısıtılmış 170C fırında üzeri kızarana kadar, 35-40 dakika pişirelim.

Not: Hamuru bir gece önceden yoğurup şekil verdim sabaha kadar buzdolabında bekletip sabah pişirdim.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın