Herkes yeşil zeytin turşusunun nasıl yapıldığını merak ediyordu. İşte evde aylardır bozulmayan yeşil zeytin turşusu tarifi
Evde pratik yöntemlerle salamura zeytin yapabilirsiniz. Yaz kış evinizde rahatlıkla tüketebilirsiniz. Salamura zeytin yapabileceğiniz bir tarif paylaşıyoruz. Bu tarif sayesinde yapacağınız zeytinler çok lezzetli olacak.
İşte evde salamura zeytin yapmak için bilmeniz gerekenler…
1 kilo taze zeytin
2 yemek kaşığı tuz
2 yemek kaşığı kaya tuzu
1 adet konserve cam kavanoz veya pet şişe
4 yemek kaşığı kaya tuzu
1 yemek kaşığı limon tuzu
Salamura yeşil zeytin işi
Taze hasat edilen zeytinler yaprak ve berelerinden iyice ayrılır.
Çizim, ortada ortaya ulaşacak şekilde her iki tarafta bir bıçakla yapılır. Dikkat etmelisin. Çünkü bu sıyrıkları çok sık yaparsanız zeytinler kısa sürede yenmeye hazır olacaktır.
Uzun süre çizemezsiniz. Bu sayede zeytinleriniz birkaç ay bozulmadan kalacaktır.
Neden kaşımalıyız?
Bu çizikler zeytinin acı suyunu çıkarmak için yapılır.
Zeytinler üzerleri çizildikten sonra kavanoza konulup su eklenir ve kapağı kapatılır.
Bu suyu haftada bir değiştirebilirsiniz.
Habertürk habere göre. Zeytinler iki hafta içinde olgunlaşır. Hala kontrol etmek zorundasın.
Gelelim TİK’e!
Zeytinleri acı suları ile cam kavanoza doldurun. 4 yemek kaşığı rizomları su ve 1 yemek kaşığı limon tuzu ile karıştırıp zeytinlere ekleyin. Bu işlem sayesinde zeytinler daha da lezzetli olacaktır. Artık kahvaltıda hazır zeytinlerin tadını çıkarabilirsiniz.
Herkese Tarifsite’nizde bol şanslar dileriz.