Zeytin ve peynir karışımı

Zeytin ezmesi ve cheesecake tarifi için malzemeler

hamur işi için

  • 4 su bardağı un
  • 1 anlık sanal paket
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı ılık süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı ılık su
  • 2 çay kaşığı tuz

iç harç için

  • 1 su bardağı peynir
  • 3-4 dal maydanoz
  • 5 çay kaşığı zeytin ezmesi
  • Yarım su bardağı çedar peyniri

sürmek

  • yumurtanın Sarısı
  • 1.5 yemek kaşığı susam
  • 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
Zeytin ezmesi ve cheesecake tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

Her yemeğe yakışan efsane börek hep severek yaptığımız bir tarif :)).

  1. Hamur için malzemeleri karıştırıp yoğuralım.
  2. Üzerini streç film ile kapatıp 30-35 dakika mayalanmaya bırakın. Bu dükkâncı için iç harcı hazırlayalım, peynir ve biraz kıyılmış maydanozu karıştıralım.
  3. Ben zeytin ezmesi (ben hazır kullandım) ve kaşar peynirini karıştırdım, daha da lezzetli oluyor.
  4. Mayalanan hamurumuzu beze haline getirmek için tarifte 13-14 adet çıkıyor. Küçük yuvarlak bezeyi elimizde veya oklava ile açıp içerisine zeytin veya peynirleri koyup kapatalım.
  5. Beze bittikten sonra maya tepsisinde 15-20 dakika bekletelim.
  6. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpelim ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar (kontrol 15 dakika sonra) pişirelim.
    Afiyet olsun:)).

fotoğraflı zeytin ve peynir ezmesi tarifi

Zeytin Ezmeli Peynirli Milföy makalesi ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın