Zeytin Yaprağı ve Bütün Parçalarını Sarmanın Sırrı, Zeytinyağı Yaprağı Nasıl Yapılır?
Öncelikle salamura yapraklarını bir gece önceden sıcak suya koyalım. Suyu iki kere değiştirelim. Son kez soğuk suyla yıkayıp durulayalım.
Pirinci sıcak suyla ıslatalım, 20 dakika sonra bir kaseye alıp içine ince doğranmış soğan, sarımsak ve maydanozu ilave edelim. Biraz daha ekleyip karıştırın.
Yapraklarımızı alıp içlerine çamur koyup saralım. Tüm bu işlemi yapıp tencereye koyalım. Üzerine yağ dökelim, üzerine limon dilimleri koyalım.
Üzerini yapraklarla kapladım. Suyu kaplama ile aynı olacak şekilde değiştirelim. Pişirelim ve pişirelim.
Dinlendikten sonra servis edebiliriz.
Zeytinyağlı Yaprak Sarma hazır.
Afiyet olsun
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]