Zeytinli Börek Tarifi – Tatlılarım

Zeytinli Börek tarifi için bir yumurtayı ve diğer iki yumurtanın beyazını bir karıştırma kabına alın ve hamur yapın.

Yumurta sarısı kaplı.

Şeker ve tuz ekleyin, çırpın.

Sıvı yağ ve eritilmiş margarin de ilave edilerek çırpılır.

Daha sonra çırpma teli ile ılık süt ve yoğurdu ekleyin.

Daha sonra un eklenir, kuru maya hemen unun üzerine dökülür ve karıştırılır.

Unu azar azar ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun.

Karıştırma kabının kapağı kapatılır. Bir masa örtüsüne sarılır ve mayalanmaya bırakılır.

1-2 saat sonra kontrol edilir.

Islattıktan sonra bu hamurdan dilediğiniz gibi kek yapabilirsiniz.

Her şey bittiğinde yumurta sarısını kullanalım ve çatalla çizikler yapalım.

Tepside yarım saat kadar ısınmasını bekleyin ve daha sonra önceden ısıtılmış 180° fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

🌹 🌹 🌹 Afiyet olsun 🌹 🌹 🌹

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın