Yumuşacık ve yumuşacık lezzetli bir açılış tarifi. Hadi pişirmeye geçelim ☺☺
Açık Zeytin Tarifi için,
Sütümüzü ısıtarak ve karıştırma kabına alarak başlayalım.
Tereyağı, şeker, maya, tuz ve yumurta akı ekleyin ve iyice karıştırın.
Son olarak unu azar azar ekleyin. Üzerini örtüp 1/2 saat mayalanmaya bırakın.
Un ve mayayı hazırlayıp üç eşit parçaya bölelim.
İlk bezeyi alıp geniş açalım. Üzerine üç kaşık sıvı yağ gezdirin.
Ben de 3 yemek kaşığı zeytinyağı kullanıyorum. İstediğiniz miktar size kalmış, az ya da çok yatırım yapabilirsiniz. Zeytinleri evde hazırlayıp rondoda kavurdum. Kullanmak isteyen herkes hazır.
Hamurumuzu kenardan başlatıp yuvarlayalım.
O halde ellerimizle sımsıkı tutalım. Burma şeklinde devam edelim.
Önce ikiye sonra tekrar ikiye keselim. Dört açılış yaptık.
İki tarafını birleştirip tepsiye dizdim.
Aynı şekilde iki tane daha beze yapalım.
Tepside 1/2 saat ısınmaya bırakın.
Yumurta sarısı ile yıkayıp 250°C’de altın sarısı olana kadar pişirelim.
Toplam 12 sonuç. İsterseniz bunları küçük ve büyük yapabilirsiniz.
Zeytinlerin açılışı hazır.
Afiyet olsun. ☺☺
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]