Merhaba arkadaşlar
Bugün sizlere zeytin ve dana eti için faydalı ve lezzetli bir tarif vereceğim.
Öncelikle 3-4 su bardağı unu bir karıştırma kabına alalım. Bir çay kaşığının ucuyla tuz ekleyin. Tuzu fazla koymayın çünkü piştikten sonra hamur ve gözleme kuruyacaktır. 1 yemek kaşığı kuru maya ekleyin. Maya yumuşak ve kabarık yapar. 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin. Zeytinyağı açmayı kolaylaştırır.
Ardından sisteme ılık su ekleyin. Biraz su eklerseniz cıvık olur ve hamur gibi açılmaz. Fazla su eklerseniz hamur kurur ve açmakta zorlanabilirsiniz. Ele çok yapışmayan bir hamur alalım. 10 dakika dinlenmeye bırakın.
İç harcı için yeşil tuzsuz zeytinleri tavaya ekleyin ve kıyma ile birlikte kızartın. Soğanları ekleyelim. Salça ve baharatları ekleyin, zeytinleri küçük küçük doğrayın ve üstüne ekleyin. Zeytinleri yaklaşık 8 dakika kavurun ve soğumaya bırakın.
Bir yığın yapıp dondurucuya koyduğumda çok faydalı oluyor.
Kalan hamuru iri bezelere ayıralım. Önce tezgahın üzerine un serpelim ve bezeyi ekleyelim. Üzerine un ekleyip merdane veya merdane ile yuvarlak şekilde açalım.
Soğuyan iç çamurdan açtığımız bezenin bir tarafına yayıp yarım ay gibi kapatalım. Kenarlarına elimizle hafifçe bastıralım.
Daha sonra bir çay kasesi ile kenarına bastırın. Bu, hamurun hem kesilmesini hem de sızdırmazlığını sağlar.
Ocakta bir granit tava alalım. Çatının yanmaması önemlidir. Tava ısınınca pankeki ekleyip orta ateşte pişirelim.
Pişen pankekleri beyaz bir bezin ortasına koyup üzerini örtelim. Bir beze koymazsanız kuru ve sert hale gelebilir.
Zeytinli ve kıymalı krepler hazır.
Deneyenlere bol şans, saygı ve sevgilerimle…
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]