Zeytinyağı Dolgulu Tarif – Lezzetli Tariflerim

Kuru Zeytinyağı için önce patlıcanları ve kuru biberleri sıcak suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp soğumaya bırakıyoruz.

Daha sonra büyük bir kaseye pirinci koyup soğanı ve sarımsağı, naneyi, domatesi, maydanozu küçük küçük doğrayıp pirinci ilave ediyoruz.

Ardından baharatları, nar suyunu, salçayı ve sıvı yağı ekleyip pilavımızı karıştırıyoruz.

Yumuşak kuru malzemelerin içine kaşık yardımıyla malzemelerimizi koyup altta patlıcan üstte biber olacak şekilde bir tencereye yerleştiriyoruz.

Zeytinyağı ile gezdirin.

Üzerine iki parmak geçecek kadar su ekleyip kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin.

Zeytinyağlı Kuru İçli Dolması hazır.

AFİYET OLSUN

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın