Günaydın, zeytinyağlı sebzelerin nasıl yapıldığını bilmeyen yoktur diye düşünüyoruz. Ama yeni evliler ya da mutfakla ilgilenen beyler, tutunmak isteyen öğrencilerimizi düşününce bir şeyler yapıp paylaşmaya karar verdim.
Tatlı Zeytin Yaprağı Sosu Tarifi için ince doğranmış soğanlar zeytinyağında sotelenir. Fındık ve kuş üzümü ekleyin, 2-3 dakika kızartın, ardından yıkanmış pirinci atın.
Tuz, karabiber ve şeker ilave edilir, 5 dakika kavrulduktan sonra rendelenmiş domates ilave edilir ve altı küçültülür.
Domates suyu çekildiğinde alt kısmı kapatılır. Tarçın, maydanoz, kuru nane ekleyip karıştırın, kapağını kapatın ve soğumaya bırakın.
Soğuyan iç kısım yapraklara sarılarak tencereye alınır.
Limon suyu, yarım tencereye gelecek kadar su ve yarım kahve fincanı zeytinyağı ekleyin.
Üzerine tabak konulur, ağzı kapatılır ve ağır ateşte pişirilir.
Tatlı Zeytinyağı Sargısı hazır.
Afiyet olsun…
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]