Portakal suyu ve zeytinyağı ile pırasa tarifi malzemeleri
- Yarım kilo pırasa
- 2 orta boy havuç
- 1 orta boy soğan
- 1 tatlı kaşığından 2 parmak eksik zeytinyağı
- 1 su bardağı portakal suyu
- 2 yemek kaşığı pirinç
- 1 tatlı kaşığı domates salçası (erimiş ve biraz su ile hafif)
- tuz
Zeytinyağı ve portakal suyu ile arpacık soğanı tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Yüzünde toplar ve havuçlar kesilir. Soğanı yarım halkalar halinde kesin.
- Orta ateşte biraz geniş bir tencereyi ocağa alın, içine zeytinyağını dökün ve hafif kızdırıldığında soğanı ilave edin.
- Soğanın rengi biraz değişince havuçları ilave edin ve ara sıra karıştırarak kavurmaya devam edin.
- Havuçlar kavrulup soğanlar pembeleşince arpacık soğanları ilave edin.
- Kavurma, ezmeden dikkatlice karıştırarak 3-4 dakika devam eder (pırasaları ekledikten sonra sık sık karıştırmanıza gerek kalmaz).
- Daha sonra su ile seyreltilmiş salçayı ekleyin ve iki dakika kızartın.
- Son olarak yıkanmış pirinci, tuzu ve portakal suyunu ilave edin, kapağı kapatın, altı mumu ateşe verin ve 45 dakika pişirin.
- Havuçların pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
- Alt kısmı kapatıldıktan sonra ağzı açılmadan oda sıcaklığına soğuması beklenerek servis edilir. Yapmaktan zevk aldığım zeytinyağlı yemek tarifi ve yapılışını anlatan
Pırasa, zeytinyağı ve portakal suyu tarifi
Zeytinyağlı ve portakallı pırasa son dakika Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da ilk kez yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]